Sposób przygotowania:
Szybki makaron z ajvarem i parmezanem
Postawić garnek z wodą na gaz, posolić i nakryć dopasowaną pokrywką, aby się szybciej zagotowała.
W tym czasie zetrzeć na drobnej tarce ser Grana Padano albo parmezan.
W tym czasie zetrzeć na drobnej tarce ser Grana Padano albo parmezan.
Obrać z łupinki niewielki ząbek czosnku i zetrzeć do miseczki na tej samej drobnej tarce co ser.
Do czosnku dodać odrobinę soli ziołowej, pieprzu, łyżeczkę oliwy i porcję ajvaru - dokładnie wymieszać.
Do wrzątku wrzucić ulubiony makaron i ugotować al dente.
Makaron odcedzić, przełożyć na talerz, dodać łyżeczkę świeżego masła oraz doprawiony ajvar.
Wierzch posypać startym serem.
Do wrzątku wrzucić ulubiony makaron i ugotować al dente.
Makaron odcedzić, przełożyć na talerz, dodać łyżeczkę świeżego masła oraz doprawiony ajvar.
Wierzch posypać startym serem.
Wymieszać i od razu zjadać.
danielek