Sposób przygotowania:
Zapiekanka z makaronu i cukiniiETAP 1:
Makaron do zapiekanki gotujemy w osolonym wrzątku na pół twardo, odcedzamy na sicie.
ETAP 2:
Pokrojone mięso przekładamy do garnka, mieszamy z pokrojoną cebulą, solimy do smaku, mieszamy, podlewamy olejem i dusimy przez kilka minut, wsypujemy mrożoną mieszankę warzywną, podlewamy wodą i gotujemy do miękkości warzyw.
Całość zalewamy słodką śmietanką, dodajemy serek topiony mieszamy aż sos zgęstnieje, zestawiamy z ognia dodajemy szczyptę gałki, mieszamy.
ETAP 3:
Całość mieszamy z ugotowanym makaronem, przekładamy do formy do zapiekania.
W zapiekankę wciskamy paski pokrojonej cukinii.
ETAP 4:
Posypujemy startym serem zapiekamy w piekarniku w przez 20 minut w temp 180*c
Podajemy gorącą, po wyjęciu z pieca.
Smacznego!