Sposób przygotowania:
Szybkie danie z makaronem
Umyte pieczarki kroimy na ćwiartki. Umytą i pozbawioną gniazda nasiennego czerwoną paprykę kroimy na paseczki. Boczek wędzony kroimy w paski o grubości około 4 mm ( można cieniej).
Na patelni podsmażamy na rumiano boczek. Rumiany przekłądamy na talerz, a na patelnię wrzucamy pieczarki i przez chwilę przesmażamy. Dodajemy pokrojoną paprykę i smażymy 2-3 minuty. Wsypujemy makaron i dajemy boczek. Całość mieszamy i smażymy 1-2 minuty.
Wlewamy wodę lub rosół i przyprawiamy do smaku. Gdy płyn zawrze dodajemy ketchup. Gotujemy na średnim ogniu do odparowania nadmiaru płynu ( sos zgęstnieje).
Podajemy od razu po przygotowaniu. Można dodać listki bazylii.
Na patelni podsmażamy na rumiano boczek. Rumiany przekłądamy na talerz, a na patelnię wrzucamy pieczarki i przez chwilę przesmażamy. Dodajemy pokrojoną paprykę i smażymy 2-3 minuty. Wsypujemy makaron i dajemy boczek. Całość mieszamy i smażymy 1-2 minuty.
Wlewamy wodę lub rosół i przyprawiamy do smaku. Gdy płyn zawrze dodajemy ketchup. Gotujemy na średnim ogniu do odparowania nadmiaru płynu ( sos zgęstnieje).
Podajemy od razu po przygotowaniu. Można dodać listki bazylii.
Jagodowa
mocsłodkości
ajrinwu