Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Szybkie duszaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczne duszaki z ziemniaków.

Szybkie duszaki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szybkie duszaki

 

Sposób przygotowania:

Szybkie duszaki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy tak jak na grubsze frytki. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w grubszą kostkę. Piertuszkę płuczemy i drobno siekamy. Na dno garnka kładziemy smalec, na to warstwę ziemniaków. Na ziemniakach układamy cebulę oraz natkę, oprószamy solą oraz pieprzem. Kładziemy kolejną warstwę ziemniaków, znów cebulę i pietruszkę. Wierzch przykrywamy ziemniakami i oprószamy przyprawami. Garnek przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu do miękkości.
Szybkie duszaki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy tak jak na grubsze frytki. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w grubszą kostkę. Piertuszkę płuczemy i drobno siekamy.
Szybkie duszaki
Na dno garnka kładziemy smalec, na to warstwę ziemniaków. Na ziemniakach układamy cebulę oraz natkę, oprószamy solą oraz pieprzem. Kładziemy kolejną warstwę ziemniaków, znów cebulę i pietruszkę.
Szybkie duszaki
Wierzch przykrywamy ziemniakami i oprószamy przyprawami. Garnek przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu do miękkości.