Sposób przygotowania:
Wątróbka z pieczarkami
Wątróbkę oczyścić, umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Pieczarki również oczyścić, opłukać, pokroić w plastry.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić pokrojona w piórka cebulę, cebulę zeszklić oraz lekko
zrumienić. Do zrumienionej cebuli dodać pokrojone pieczarki, dusić tak długo dopóki cały płyn odparuje.
Wątróbkę oprószyć solą i pieprzem, następnie mąką.
Na drugiej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i ukladac oprószoną mąką wątróbkę.
Smażyć na średnim ogniu.
Do wątróbki dodać pieczarki, doprawić do smaku przyprawami, dolać wodę oraz śmietanę, wymieszać, ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
Chwile razem smażyć, upewniając się, ze wątróbka nie jest surowa.
Gotową wątróbkę z pieczarkami podawać z pieczywem lub kaszą.
Smacznego :)
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić pokrojona w piórka cebulę, cebulę zeszklić oraz lekko
zrumienić. Do zrumienionej cebuli dodać pokrojone pieczarki, dusić tak długo dopóki cały płyn odparuje.
Wątróbkę oprószyć solą i pieprzem, następnie mąką.
Na drugiej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i ukladac oprószoną mąką wątróbkę.
Smażyć na średnim ogniu.
Do wątróbki dodać pieczarki, doprawić do smaku przyprawami, dolać wodę oraz śmietanę, wymieszać, ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
Chwile razem smażyć, upewniając się, ze wątróbka nie jest surowa.
Gotową wątróbkę z pieczarkami podawać z pieczywem lub kaszą.
Smacznego :)