Sposób przygotowania:
Szybkie i smaczne ciasto do kawyETAP 1:

Margarynę topimy w małym garnuszku i studzimy.
ETAP 2:

Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka przekładamy do miski, wsypujemy cukier puder oraz cukier waniliowy i ucieramy na jednolitą masę.
ETAP 3:

Dalej ucierając wlewamy przestudzony tłuszcz.
ETAP 4:

Następnie porcjami sypujemy mąkę oraz wlewamy mleko i miksujemy na jednolitą masę.
ETAP 5:

Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy sok z połówki cytryny.
ETAP 6:

Ubitą pianę dodajemy do ciasta. Mieszamy łyżką, aż składniki połączą się.
ETAP 7:

Ciasto wylewamy do natłuszczonej blachy. Pieczemy w piekarniku ok. 45 minut w temp. 160 stopni. Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem.