Sposób przygotowania:
Smaczny orzechowiec z kawą
Ciasto: Z maki pszennej, margaryny, cukru pudru, proszku do pieczenia, żółtek i cukru waniliowego zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części i upiec trzy cienkie placki do 10 minut każdy. Temperatura 180 stopni.
Ciasto orzechowe: Pianę ubić wraz z cukrem. Wsypać mielone orzechy i upiec dwa placki do 25 minut każdy, foremka 25/36. W temperaturze 180 stopni.
Masa: Większą część mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałym rozpuszczamy kawę, mąkę i żółtka, wlewamy na gotujące się mleko i gotujemy krem. Studzimy i łączymy z utartą margaryną.
Przełożenie: Ciasto orzechowe- masa-ciasto- masa- ciasto- masa- ciasto- masa- ciasto orzechowe- masa- potrzepać kakao.
Ciasto orzechowe: Pianę ubić wraz z cukrem. Wsypać mielone orzechy i upiec dwa placki do 25 minut każdy, foremka 25/36. W temperaturze 180 stopni.
Masa: Większą część mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałym rozpuszczamy kawę, mąkę i żółtka, wlewamy na gotujące się mleko i gotujemy krem. Studzimy i łączymy z utartą margaryną.
Przełożenie: Ciasto orzechowe- masa-ciasto- masa- ciasto- masa- ciasto- masa- ciasto orzechowe- masa- potrzepać kakao.