Sposób przygotowania:
Ciasto z kawą cappuccino
Jajka wybijamy i miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy olej i rozpuszczoną w malutkiej ilości wody kawę. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy ok 40 min. w 180 stopniach. Ciasto studzimy i kroimy na dwa blaty.
Żelatynę i galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Łączymy powoli z jogurtem . Spodnią część ciasta smarujemy powidłami i wykładamy tężejącą masę jogurtową. Przykrywamy drugim blatem i lekko dociskamy.
Odstawiamy do zastygnięcia. Ciasto dowolnie dekorujemy.
Ciasto przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy ok 40 min. w 180 stopniach. Ciasto studzimy i kroimy na dwa blaty.
Żelatynę i galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Łączymy powoli z jogurtem . Spodnią część ciasta smarujemy powidłami i wykładamy tężejącą masę jogurtową. Przykrywamy drugim blatem i lekko dociskamy.
Odstawiamy do zastygnięcia. Ciasto dowolnie dekorujemy.