halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Szybkie kotlety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlety z dobrej jakości mortadeli można bardzo szybko przyrządzić. Podać można z ryżem i obiad smaczny.

Szybkie kotlety

Składniki:

Szybkie kotlety

 

  • mortadela dobrej jakości 60 dag
  • jajko 2 sztuki
  • mąka 2 łyżki
  • wiórki kokosowe 2 łyżki
  • bułka tarta 4 łyżki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Szybkie kotlety
Kiełbasę obrać z osłonki .Mortadelę pokroić na grubość ok. 1,5 cm.Jajka roztrzepać widelcem. Następnie wiórka kokosowe wymieszać z bułką tartą.Kiełbasę panierować w mące, bułce tartej z kokosem.Rozgrzać olej na patelni.Smażyć kotlety na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.Kotlety można podać np z ziemniakami , frytkami , ryżem.

Tagi:

jajko tarta jajka