Sposób przygotowania:
Muffinki wytrawne
W misce mieszamy składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, zioła prowansalskie, sól, cukier. Osobno mieszamy składniki mokre: jajka, olej, kefir.
Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Oliwki kroimy w półplasterki, pomidory w kawałki, ser i pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Szynkę kroimy w kostkę. Pieczarki przesmażamy. Wszystko dodajemy do ciasta, mieszamy. (Ser możemy pokroić w drobną kostkę).
Masę nakładamy do foremek na mini muffinki max. do 3/4 wysokości. Wierzchy smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy około 25 min. w temp. 180st. C.
Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Oliwki kroimy w półplasterki, pomidory w kawałki, ser i pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Szynkę kroimy w kostkę. Pieczarki przesmażamy. Wszystko dodajemy do ciasta, mieszamy. (Ser możemy pokroić w drobną kostkę).
Masę nakładamy do foremek na mini muffinki max. do 3/4 wysokości. Wierzchy smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy około 25 min. w temp. 180st. C.