Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1014]

Szybkie żeberka w miodzie i Salsie Mexicana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 280
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Chyba szybszych i jednocześnie smacznych żeberek - nie da się upiec. Połączenie smaków jest rewelacyjne, a mięso niezwykle miękkie i aromatyczne.

Szybkie żeberka w miodzie i Salsie Mexicana

Składniki:

Szybkie żeberka w miodzie i Salsie Mexicana

 

Marynata:

  • 200 ml sosu - Salsa Mexicana
  • 1-2 łyżki miodu (wg smaku)

Sposób przygotowania:

Szybkie żeberka w miodzie i Salsie Mexicana

Marynata:

Szybkie żeberka w miodzie i Salsie Mexicana
Pdstawienie zamarynowanych żeberek jest opcjonalne.

Żeberka poprzecinać na mniejsze kawałki i oprószyć solą, a składniki marynaty połączyć w miseczce.

Mięso dokładnie pokryć marynatą i odstawić do lodówki - minimum na 30 minut.

Pieczenie:

Szybkie żeberka w miodzie i Salsie Mexicana
Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków. Mniejsze pieką się szybciej - wiadomo.

Zamarynowane żeberka przełożyć do naczynia żaroodpornego i umieścić w rozgrzanym piekarniku.

Piec około 100-120 minut w temperaturze 180 stopni - 60 minut pod przykryciem, a resztę bez.

Pod koniec pieczenia żeberka polewać wytwarzającym się sosem.