ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Żeberka w miodzie i ketchupie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Po prostu pyszne. Polecam. Warto zrobić. Łatwe do zrobienia . Nawet mniej wprawna w kuchni osoba spokojnie sobie poradzi.

Żeberka w miodzie i ketchupie

Składniki:

Żeberka w miodzie i ketchupie

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w miodzie i ketchupie

ETAP 1:

Żeberka dokładnie umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Z musztardy i oleju z dodatkiem pieprzu młotkowanego z kolendrą i soli zrobić marynatę.

Dokładnie wysmarować nią żeberka. Pozostawić w lodówce najlepiej na noc. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Dodać pokrojoną w piórka cebulę. Zeszklić na wolnym ogniu. Włożyć żeberka i podlać przegotowaną wodą. Dusić ok 45 min. Dodać ketchup, miód i dusić jeszcze ok 15 min.

Podawać ciepłe z sałatami w sosie z oleju, octu, miodu i soli . Smacznego.