Paczajka

Paczajka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Szyneczka duszona z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cebula nadaje szyneczce niesamowitego aromatu.

Szyneczka duszona z cebulką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Szyneczka duszona z cebulką

 

  • 0,5 kg szynki wieprzowej
  • 1 duża cebula
  • mieszanka przypraw do mięsa wieprzowego lub gyros
  • 1 łyżeczka mąki
  • 3 szklanki wody
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Szyneczka duszona z cebulką
Mięso kroimy jak na kotlety na ok 1cm szerokości. Podsmażamy na oleju po ok. 2 minuty na stronę. Dodajemy cebulę pokrojoną w półksiężyce. Smażymy aż się lekko zarumieni. Dolewamy trzy szklanki wody i dodajemy mieszankę przypraw. Dusimy pod przykryciem ok. 25 minut, aż mięso będzie miękkie.Co jakiś czas mieszamy. Dodajemy 1,5 łyżeczki rozrobionej z wodą- jak do zupy. Gotujemy minutkę i zestawiamy z ognia. Podajemy z czym lubimy. Ja podałam z kuskus i ogórkami kiszonymi.
Szyneczka duszona z cebulką
Do podsmażonego mięska dodajemy cebulkę.