junette

junette

Szef Kuchni
[Przepisów: 54]

Szynka duszona w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na pyszny obiadek

Szynka duszona w sosie pieczarkowym

Składniki:

Szynka duszona w sosie pieczarkowym

 

  • 3 szt. mięsa z szynki
  • Ćwierć kilo pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • Przyprawa do wieprzowiny
  • Pół kostki rosołowej
  • maggi
  • 2 łyżki mąki
  • woda
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Szynka duszona w sosie pieczarkowym
Mięso obtoczyć w przyprawie do wieprzowiny i podsmażyć na gorącym oleju, posiekać pieczarki i cebulę w plasterki oraz czosnek w kostkę dodać do podsmażonego mięsa i smażyć przez chwilę mieszając. W szklance rozpuścić rosołek w ciepłej wodzie i dodać do mięsa, dusić mieszając co jakiś czas. Na koniec dodać rozmieszaną mąkę z wodą wymieszać dodać maggi i dusić jeszcze przez chwilę.