pelargoniab12

pelargoniab12

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Szynka obsmażana- duszona

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne mięso uduszone w sosie

Szynka obsmażana- duszona

Składniki:

Szynka obsmażana- duszona

 

  • 60 dag mięsa od szynki ( chudy , płaski kawałek)
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • szczypta soli czosnkowej
  • maggi
  • 1 cebula

 

Sposób przygotowania:

Szynka obsmażana- duszona
Aby przyrządzić szynkę obsmażaną - duszoną trzeba mięso natrzeć przyprawami i zostawić na pół godziny w lodówce . Na głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso na rumiano ze wszystkich stron .Cebulę pokroić drobno i dorzucić do mięsa - chwilę smażyć by zrobiła się złota . Zalać 1 szklanką wody. Przykryć szczelnie pokrywką i dusić aż mięso będzie miękkie . Jak trzeba to dolewać wody w trakcie pieczenia i przewracać mięso .
Można sos zagęścić i dodać śmietanki .

Tagi:

mięso szynka