Sposób przygotowania:
Szynka pieczona
Wszystkie składniki marynaty łączymy. Umyte i osuszone mięso nacieramy przygotowaną marynatą i odstawiamy na ok 2 godz.
Mięso wyjmujemy, oprószmy trochę majerankiem, obwiązujemy nicią i wkładamy do piekarnika na ok 30 min w 180 stopniach, następnie szynkę przykrywamy i pieczemy ok 70 min(w tym czasie szynka powinna się upiec ale najlepiej sprawdzić) wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim szynkę pod przykryciem na ok 15-20 min.
Mięso wyjmujemy, oprószmy trochę majerankiem, obwiązujemy nicią i wkładamy do piekarnika na ok 30 min w 180 stopniach, następnie szynkę przykrywamy i pieczemy ok 70 min(w tym czasie szynka powinna się upiec ale najlepiej sprawdzić) wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim szynkę pod przykryciem na ok 15-20 min.