Sposób przygotowania:
Pieczeń wieprzowa z ryżem
Ryż gotujemy do miękkości, zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Do mielonego mięsa dodajemy, jajka, przyprawy, kaszę manną, mieszamy.
Na koniec dodajemy ostudzony ryż i ponownie mieszamy aż składniki się ładnie połączą.
Blaszkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę.
Wierzch możemy posypać czarnuszką.
Pieczemy 1 godzinę 10 minut w 180 stopniach.
Pieczeń podajemy na ciepło lub zimno.
Smacznego ;)
Do mielonego mięsa dodajemy, jajka, przyprawy, kaszę manną, mieszamy.
Na koniec dodajemy ostudzony ryż i ponownie mieszamy aż składniki się ładnie połączą.
Blaszkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę.
Wierzch możemy posypać czarnuszką.
Pieczemy 1 godzinę 10 minut w 180 stopniach.
Pieczeń podajemy na ciepło lub zimno.
Smacznego ;)
mocsłodkości