kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Szynka po królewsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Masło i jajka ubić mikserem na jednolitą masę.

Szynka po królewsku

Składniki:

Szynka po królewsku

 

  • 10 plastrów gotowanej szynki
  • 3 ugotoane na twardo jajka
  • 1/2 kostki masła
  • 1 szkl. kwaśnej śmietany kremówki
  • kieliszek koniaku
  • pieprz
  • sól
  • 2-3 szklanki galarety mięsnej
  • zielenina i pomidor do przybrania

Sposób przygotowania:

Szynka po królewsku
Masło i posiekane jajka ubić mikserem na jednolitą masę. Śmietanę ubić na gęsty krem i dodać do masła z jajkami, wymieszać, dolać koniak, delikatnie doprawić do smaku. Na plastry szynki nałożyć porcje kremu, szynkę zwinąć w ruloniki, włożyć cząstki pomidora i natki pietruszki. Zalać galaretą, włożyć do lodówki, aby galareta stężała.