Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Szynka w galarecie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo dobra przekąska!Polecam.

Szynka w galarecie

Składniki:

Szynka w galarecie

 

  • 20 plastrów szynki konserwowej,
  • 2 śmietankowe serki topione,
  • 1łyżka chrzanu,
  • 1łyżka majonezu,
  • 1 łyżka śmietany,
  • 1 kostka drobiowa,
  • 5łyżeczek żelatyny,
  • pieprz i sól,
  • oliwki,ogórek i czerwona papryka do dekoracji.

 

Sposób przygotowania:

Szynka w galarecie
Rozgnieść widelcem serek topiony,dodać majonez,chrzan i śmietanę,dokładnie wymieszać,doprawić solą i pieprzem.Na środku każdego plastra szynki umieścić porcję farszu i zwinąć rulonik.Ruloniki ułożyć na półmisku,ozdobić plasterkami oliwek i ogórków oraz kawałkami czerwonej papryki.Kostkę drobiową rozpuścić w 500ml.wrzątku,a gdy wywar lekko przestygnie,połączyć go z żelatyną.Tężejącą galaretą zalać ruloniki z szynki i wstawić na minimum 2godz.do lodówki.

Tagi:

szynka