Sposób przygotowania:
Szynka w sosie
Szynkę umyć osuszyć i pokroić na plastry, lekko rozbić tłuczkiem doprawić przyprawami. Podsmażyć z oby stron na patelni z olejem.
W garnku zeszklić pokrojoną w piórka cebulę, następnie dodać startą na grubych oczkach marchewkę i pietruszkę, dolać trochę wody i poddusić.
Dodać mięso i zalać wodą tak aby je przykryła, dusić ok 30 minut.
Śmietanę wymieszać z mąką i wlać do mięsa, zagotować i dusić jeszcze ok 15 minut.
W garnku zeszklić pokrojoną w piórka cebulę, następnie dodać startą na grubych oczkach marchewkę i pietruszkę, dolać trochę wody i poddusić.
Dodać mięso i zalać wodą tak aby je przykryła, dusić ok 30 minut.
Śmietanę wymieszać z mąką i wlać do mięsa, zagotować i dusić jeszcze ok 15 minut.