Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Szynka w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kruche mięso w sosie wspaniałe do ziemniaków i surówki

Szynka w sosie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szynka w sosie

 

Sposób przygotowania:

Szynka w sosie
Szynkę umyć, pokroić na plastry ok 1cm grubości. Każdy plaster lekko rozbić tłuczkiem. Z obu stron doprawić solą i pieprzem. Mięso podsmażyć na rozgrzanej patelni , przełożyć do garnka i wlać powstały sos ze smażenia. Seler obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Do mięsa wrzucić cebulę i seler, zalać bulionem, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem ok 1,5 godziny. Następnie wyjąc mięso a sos zmiksować blenderem. Odlać szklankę sosu dodać 1-2 łyżki śmietany i 2-3 łyżki mąki rozmieszać i wymieszać z sosem. Z powrotem przełożyć mięso do sosu i dusić jeszcze chwilę. Podawać z surówką i ziemniaczkami
Szynka w sosie
Mięso pokroić na plastry lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem
Szynka w sosie
Mięso podsmażyć a sos ze smażenia przelać do mięsa
Szynka w sosie
Do mięsa wlać bulion dodać pokrojony seler cebulę i przyprawy
Szynka w sosie
Sos zmiksowac ze bielic mąką i śmietana z powrotem dodać mięso i dusić jeszcze chwilę

Tagi:

szynka