iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Szynka w sosie klasycznym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szynka w sosie klasycznym

Szynka w sosie klasycznym

Składniki:

Szynka w sosie klasycznym

 

  • 1 szt Marynata do mięs klasyczna kamis
  • 1/2 kg szynki,
  • 3 łyżki ketchupu,
  • 1 łyżka mąki,
  • 1 kostka bulionu warzywnego,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

 

Sposób przygotowania:

Szynka w sosie klasycznym
Mięso od szynki myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem . Odkrawamy białą błonkę jeżeli taka jest .Następnie kroimy w plastry i smarujemy marynata klasyczną . Odstawiamy do lodówki na ok 30 min . Na patelni na oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek . Dodajemy mięso .Smażymy na złoto z dwóch stron . Następnie podlewamy 2 szklankami rosołku i dusimy . Po ok 30 min Dodajemy ketchup .Mieszamy . Dusimy . Gdy mięso jest miękkie zaciągamy sos mąką wymieszaną z wodą . Zagotowujemy .