Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Szynka w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna szynka w sosie musztardowym najlepiej smakuje z ziemniaczkami i czerwoną kapustą. Ale można ją podać również w inny sposób.

Szynka w sosie musztardowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szynka w sosie musztardowym

 

  • 80 dkg mięsa od szynki wieprzowej
  • olej do smażenia
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 1 kostka mięsna
  • 1 łyżka musztardy rosyjskiej
  • 2 łyżki Soser-u
  • kucharek
  • pieprz
  • Maggi

Sposób przygotowania:

Szynka w sosie musztardowym
Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę. Na patelni mocno rozgrzać olej. Mięso nałożyć na mocno rozgrzany olej. Obsmażyć, często mieszając, na rumiano. Podlać wodą. Dodać liscie laurowe i ziele angielskie. Dodać kostkę mięsną i dusić pod przykryciem do miękkości. Sos zagęścić Soserem. Dodać musztardę. Wymieszać. Gotować chwilę razem. Doprawić do smaku. Podawać np. z ziemniakami i czerwoną kapustą.
Szynka w sosie musztardowym
Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę.
Szynka w sosie musztardowym
Mięso podsmazyć na mocno rozgrzanym oleju.
Szynka w sosie musztardowym
Mięso podlać wodą dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Szynka w sosie musztardowym
Do sosu dodać musztardę i przyprawy do smaku.

Tagi:

mięso szynka