Sposób przygotowania:
Szynka w sosie z dodatkiem kalarepki
Kalarepkę, cebulkę i czosnek obieramy. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy ziele, liść laurowy oraz pokrojony koper. Umyte i osuszone mięso smażymy na rozgrzanym smalcu z dwóch stron.
Dodajemy do garnka.
Doprowadzamy do wrzenia i dusimy na wolnym ogniu. Kalarepkę ścieramy, cebulkę kroimy w piórko, czosnek drobno kroimy. Wszystko rumienimy na smalcu, doprawiamy vegetą i pieprzem.
Dodajemy do duszonego mięska i dusimy do miękkości.
Dodajemy do garnka.
Doprowadzamy do wrzenia i dusimy na wolnym ogniu. Kalarepkę ścieramy, cebulkę kroimy w piórko, czosnek drobno kroimy. Wszystko rumienimy na smalcu, doprawiamy vegetą i pieprzem.
Dodajemy do duszonego mięska i dusimy do miękkości.