lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Szynka wieprzowa pieczona w kapuscie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szynka wieprzowa pieczona w kapuście

Szynka wieprzowa pieczona w kapuscie

Składniki:

Szynka wieprzowa pieczona w kapuscie

 

  • główka kapusty
  • 1.5 kg szynki wieprzowej
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • szklanka bulionu

Sposób przygotowania:

Szynka wieprzowa pieczona w kapuscie
Szynkę wieprzową umyj,osusz natrzyj solą najlepiej morską,świeżo zmielonym pieprzem oraz oliwą z oliwek.odstaw szynkę na parę godzin aby przeszła marynatą.Kapustę oczyść i poszatkuj.Szynkę owiń sznurkiem aby nie straciła swojego kształtu podczas pieczenia.Połowę poszatkowanej kapusty ułóż w brytfannie na to połóż szynkę a na sam wierzch pozostałą kapustę.Włóż szynkę do piekarnika o temp 200 st na około 2 godz.Podczas pieczenia podlej szynkę bulionem.

Tagi:

szynka