katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Roladki w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybka i smaczna przystawka . Roladki z szynki z farszem zalane galaretą , dowolnie udekorowane by cieszyły oko.

Roladki w galarecie

Składniki:

Roladki w galarecie

 

  • szynka 6 plastrów
  • jajka 2 szt
  • szczypiorek - posiekany 3 łyżki
  • majonez 2 łyżki
  • chrzan 1 łyżka
  • bulion 2 szkl
  • żelatyna 3 łyżeczki
  • kukurydza
  • pieprz
  • sól

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki w galarecie
Żelatynę rozpuszczamy w gorącym bulionie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Jajka gotujemy na twardo, wystudzić, obieramy i kroimy na ćwiartki. Majonez, chrzan i szczypiorek łączymy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Rozkładamy na plastry szynki. Na majonezowym sosie kładziemy po ćwiartce jajka. Zwijamy roladki i układamy na półmisku posypanym kukurydzą , Zalewamy tężejącą galaretką i schładzamy aż galareta się zetnie.