Sposób przygotowania:
Roladki szynki z pieczarkami w galarecie
W gorącym bulionie rozpuszczam żelatynę, dokładnie mieszam i odstawiam do ostudzenia. Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram. Dwa jajka kroję w małą kostkę, a jedno w ósemki. Cebulę obieram i przesmażam na łyżce gorącego oleju na patelni. Pieczarki myję, kroję w małą kostkę i dodaję do cebulki, duszę na niewielkim ogniu, aż grzyby zmiękną, doprawiam do smaku sosem sojowym i pieprzem. Ostudzone pieczarki z cebulką mieszam z posiekanymi jajkami i majonezem. Doprawiam farsz do smaku solą i pieprzem. Na każdy plaster szynki kładę trochę nadzienia i zawijam w roladkę, odkładam na półmisek. Dekoruję całość ósemkami jajek i kwiatuszkami wykrojonymi z plastrów ugotowanej marchewki oraz natką pietruszki. Zalewam wszystko ostudzoną, lekko tężejącą galaretą i wstawiam do lodówki na min. 1 godzinę aż całość stężeje.