kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Szynkowe roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo łatwa i smaczna przekąska.

Szynkowe roladki

Składniki:

Szynkowe roladki

 

Sposób przygotowania:

Szynkowe roladki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy ,obieramy i przekrajamy na połowę wzdłuż.Na każdy plasterek szynki układamy 1 połówkę jajka.+++
Śmietanę ubijamy z solą,dodajemy do niej chrzan i sok z pomarańczy.Resztę szynki smarujemy sosem chrzanowym i zawijamy w rożki- takie tutki jak na cukierki.Układamy sałatę na półmisku.Po jednej stronie układamy roladki z jajkiem po drugiej rożki.Roladki z jajkiem dekorujemy majonezem.Całość dekorujemy
pokrojoną w cienkie paseczki papryką, cząstkami pomidora i listkami pietruszki.Smacznego!