Sposób przygotowania:
Szynkowe roladki
Duży ząbek czosnku albo dwa mniejsze rozcieramy ze solą. Mięso rozbijamy tłuczkiem. Przygotowane płaty mięsa nacieramy czosnkiem i oprószamy pieprzem. Majonez mieszamy z chrzanem.
Na każdy płat przygotowanego mięsa rozkładamy przygotowany wcześniej sos chrzanowy. Natkę pietruszki płuczemy i siekam.Dość obficie posypujemy każdy płat mięsa. Zwijamy w roladkę. Jajko wybijamy i roztrzepujemy z łyżką wody.
Roladki panierujemy w jajku i bułce. Smażyć na rumiano.
Na każdy płat przygotowanego mięsa rozkładamy przygotowany wcześniej sos chrzanowy. Natkę pietruszki płuczemy i siekam.Dość obficie posypujemy każdy płat mięsa. Zwijamy w roladkę. Jajko wybijamy i roztrzepujemy z łyżką wody.
Roladki panierujemy w jajku i bułce. Smażyć na rumiano.