katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Szynkowe roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Roladki można usmażyć bez panierki. Smaczna szynka w wersji roladkowej. Bardziej smakowała męskiej części mojej rodziny.

Szynkowe roladki

Składniki:

Szynkowe roladki

 

Sposób przygotowania:

Szynkowe roladki
Duży ząbek czosnku albo dwa mniejsze rozcieramy ze solą. Mięso rozbijamy tłuczkiem. Przygotowane płaty mięsa nacieramy czosnkiem i oprószamy pieprzem. Majonez mieszamy z chrzanem.

Na każdy płat przygotowanego mięsa rozkładamy przygotowany wcześniej sos chrzanowy. Natkę pietruszki płuczemy i siekam.Dość obficie posypujemy każdy płat mięsa. Zwijamy w roladkę. Jajko wybijamy i roztrzepujemy z łyżką wody.

Roladki panierujemy w jajku i bułce. Smażyć na rumiano.