Sposób przygotowania:
Chrupiące roladki z szynki.
Kotlety cienko rozbijamy, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na łyżeczce oleju razem z dwoma plasterkami cebuli. Gdy pieczarki i cebulą będą już gotowe wykładamy je na każdy z kotletów i posypujemy szczyptą startego żółtego sera. Tak przygotowane zawijamy i mocujemy za pomocą dwóch wykałaczek, jedną na każdym końcu, tak aby nie rozleciały się w czasie smażenia. Następnie każdą roladkę maczamy w roztrzepanym widelcem jaku i obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z jedną łyżką pokruszonych płatków kukurydzianych. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju (ok 3 łyżkach) z cebulą pokrojoną w ćwiartki. Całość lekko solimy, przykrywamy pokrywką i pieczemy ok 20 min, tak aby z każdej strony roladki były rumiane. 5 minut przed końcem zdejmujemy pokrywkę, aby roladki były chrupiące. Po upieczeniu ostrożnie wyjmujemy wykałaczki, podajemy z ziemniakami okraszonymi cebulą i ulubioną surówką.