Sposób przygotowania:
Szyszki z masą krówkową i kakao
Irysy porozwijać z papierków włożyć do rondla z masłem i rozpuścić - mieszać aby masa się nie przypaliła.
Pod koniec rozpuszczania dodać 1/2 puszki masy kajmakowej (krówkowej) i łyżkę gorzkiego kakao.(masę wcześniej podgrzać w gorącej wodzie aby była płynna).
Gdy cukierki i masa są całkowicie rozpuszczone dodać ryż i wymieszać.
Lekko przestudzoną lecz jeszcze ciepłą masę podzielić na części i w rękach formować kulki czyli szyszki.
Szyszki pozostawić do wystudzenia.
Pod koniec rozpuszczania dodać 1/2 puszki masy kajmakowej (krówkowej) i łyżkę gorzkiego kakao.(masę wcześniej podgrzać w gorącej wodzie aby była płynna).
Gdy cukierki i masa są całkowicie rozpuszczone dodać ryż i wymieszać.
Lekko przestudzoną lecz jeszcze ciepłą masę podzielić na części i w rękach formować kulki czyli szyszki.
Szyszki pozostawić do wystudzenia.
gusia1000