Sposób przygotowania:
Szyszki z masłem orzechowym
Garnuszek z masłem orzechowym i miodem ustawiam na małym ogniu, podgrzewam ciągle mieszając aż do połączenia składników i uzyskania a la płynnego sosu orzechowego. Do miski wsypuję ryż preparowany i wlewam masę orzechową, mieszam składniki łyżką.
Ostawiam całość do przestudzenia, następnie wkładam do lodówki. Po kilku minutach sprawdzam czy masa będzie się lepić (ręce zwilżamy zimną wodą, jeśli nie jeszcze chłodzimy).
Z masy formuję w dłoniach (zwilżonych zimną wodą) orzechowe szyszki (dociskam masę w dłoniach).
Tak uformowane szyszki wkładam do lodówki na około 1-2 godziny i dopiero podaję. Smacznego.
Ostawiam całość do przestudzenia, następnie wkładam do lodówki. Po kilku minutach sprawdzam czy masa będzie się lepić (ręce zwilżamy zimną wodą, jeśli nie jeszcze chłodzimy).
Z masy formuję w dłoniach (zwilżonych zimną wodą) orzechowe szyszki (dociskam masę w dłoniach).
Tak uformowane szyszki wkładam do lodówki na około 1-2 godziny i dopiero podaję. Smacznego.