Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

Spaghetti w taco

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie i efektowne danie mojego autorstwa. Spaghetti wymieszane z oryginalnym guacamole z bobu i włożone do gorącego taco. Niesamowicie zaskakujące danie, które może zmienić domowy obiad w meksykańską ucztę.

Spaghetti w taco

Składniki:

Spaghetti w taco

 

  • 250g makaronu ‘’spaghetti’’
  • 450g bobu mrożonego Hotrex
  • koperek, sól, pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 łyżek oliwy
  • sok z cytryny
  • 4 tortille

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti w taco
Bób wsypać do lekko osolonej i wrzącej wody i gotować przez 15 minut aż do miękkości, odcedzić i wystudzić. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić i odstawić. Do malaksera wsypać ostudzony bób, pokrojony czosnek, oliwę ,koperek sok z cytryny oraz sól i pieprz. Wszystko razem zmiksować do uzyskania gładkiej masy. Masę z bobu dodać do makaronu i dokładnie wymieszać. Tortille położyć na nagrzaną i suchą patelnię i zrumienić placek z obu stron na złoty kolor następnie jeszcze gorący placek zgiąć na pół i wstawić między dwa słoiki żeby zachował swój kształt i zamienił się w taco. Wziąć kolejną tortillę i postąpić tak samo .Ostudzone tortillę wypełnić spaghetti z bobem.