Sposób przygotowania:
Babka ziemniaczana z boczkiem i kiełbaską
Z boczku zdejmujemy skórę. Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę. Cebule kroimy w kostkę.
Boczek, kiełbaskę i cebulę podsmażamy na patelni, odstawiamy do wystudzenia.
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarcę, następnie odciskamy, aby pozbyć się wody.
Ziemniaki łączymy z mąką i jajkami, dodajemy boczek z kiełbasą i cebulą, doprawiamy solą i pieprzem. Przelewamy do blachy.
Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C na 1,5 godziny.
Babka świetnie smakuje od razu po upieczeniu lub też następnego dnia, odsmażona na patelni razem ze skraweczkami.
Boczek, kiełbaskę i cebulę podsmażamy na patelni, odstawiamy do wystudzenia.
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarcę, następnie odciskamy, aby pozbyć się wody.
Ziemniaki łączymy z mąką i jajkami, dodajemy boczek z kiełbasą i cebulą, doprawiamy solą i pieprzem. Przelewamy do blachy.
Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C na 1,5 godziny.
Babka świetnie smakuje od razu po upieczeniu lub też następnego dnia, odsmażona na patelni razem ze skraweczkami.