Sposób przygotowania:
Gołąbki z cukinii
Umytą cukinie zetrzyj na szatkownicy na cienkie plastry, po czym posól i odstaw do zmięknienia. Do miski przełóż mięso mielone i dodaj do niego ugotowaną kaszę pęczak, podsmażoną na oliwie cebulkę i posiekany czosnek, całość dopraw solą, pieprzem i pietruszką. (jeżeli jest taka potrzeba dolej trochę bulionu).
Na desce rozłóż dwa płaty cukinii (tak aby na siebie nachodziły) na jednym ich końcu ułóż porcje farszu i zawiń całość w formę roladki.
Tak przygotowane gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym i zalej passatą pomidorową, całość posyp oliwkami i siekaną pietruszką i zapiekaj 35min w 1700stop.
Na desce rozłóż dwa płaty cukinii (tak aby na siebie nachodziły) na jednym ich końcu ułóż porcje farszu i zawiń całość w formę roladki.
Tak przygotowane gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym i zalej passatą pomidorową, całość posyp oliwkami i siekaną pietruszką i zapiekaj 35min w 1700stop.
SylaUla