katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Fasolka z wędliną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fasolka przygotowana po babcinemu z najzwyklejszymi dodatkami. Bardzo dobrze smakuje z kromką chleba.

Fasolka z wędliną

Składniki:

Fasolka z wędliną

 

Sposób przygotowania:

Fasolka z wędliną
Fasolkę zalewamy zimną wodą na 3-4 godz. Następnie wodę odlewamy, nalewamy świeżej i stawiamy do gotowania. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.

Cebulę drobno pokrojoną, lekko zrumienimy na oleju i dodajemy do fasolki. Kiełbasę kroimy w większą kostkę a wędzonkę w mniejszą. Wędzonkę dodajemy do fasolki a kiełbasę przed dodaniem podsmażamy. Dodajemy majeranek i doprawiamy do smaku.

Gdy fasolka zacznie mięknąć doprawiamy koncentratem. Gotujemy do miękkości.