Sposób przygotowania:
Fasolka z wędliną
Fasolkę zalewamy zimną wodą na 3-4 godz. Następnie wodę odlewamy, nalewamy świeżej i stawiamy do gotowania. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.
Cebulę drobno pokrojoną, lekko zrumienimy na oleju i dodajemy do fasolki. Kiełbasę kroimy w większą kostkę a wędzonkę w mniejszą. Wędzonkę dodajemy do fasolki a kiełbasę przed dodaniem podsmażamy. Dodajemy majeranek i doprawiamy do smaku.
Gdy fasolka zacznie mięknąć doprawiamy koncentratem. Gotujemy do miękkości.
Cebulę drobno pokrojoną, lekko zrumienimy na oleju i dodajemy do fasolki. Kiełbasę kroimy w większą kostkę a wędzonkę w mniejszą. Wędzonkę dodajemy do fasolki a kiełbasę przed dodaniem podsmażamy. Dodajemy majeranek i doprawiamy do smaku.
Gdy fasolka zacznie mięknąć doprawiamy koncentratem. Gotujemy do miękkości.