Sposób przygotowania:
Tagiatelle w sosie z krewetkami
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na odrobinie oliwy. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy bulion (ja zwykle wodę mieszam z łyżką wegety natur), zamrożone krewetki, pomidory z zalewą oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość gotujemy na średnim ogniu około 15-20 minut, tak aby odparować nadmiar wody. Następnie doprawiamy solą, pieprzem, bazylią oraz słodką papryką. Wg uznania, można dodać więcej czosnku, dodajemy pietruszkę.Dodajemy makaron, całość mieszamy. Kosztujemy i jeśli będzie potrzeba, dodatkowo doprawiamy lub dolewamy bulionu. Gotujemy całość jeszcze około 3 minut. Rozkładamy na talerze i posypujemy starty serem. Z podanej ilości składników powinno wyjść około 5 porcji. Smacznego :)