Sposób przygotowania:
tagiatelle z pulpetami wg moni
Cebule i czosenk obrac-cebule drobno posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę.Mięso przełożyc do miski, dodać połowę posiekanej cebuli, wbić jajko, dodać bulke tarta, sol i pieprz i wyrobic całość na jednolitą masę, z której dłońmi tworzymy małe pulpeciki.Na patelni rozgrzac oliwe, smażyc mięsne kuleczki do zabrązowienia.Reszte cebuli wraz z czosnkiem podsmazyc na oliwie, dodać pokrojone pomidory i chwilę razem duscić na wolnym ogniu.Sos doprawic do smaku solą, pieprzem i ziolami prowansalskimi, chwile podgrzewac az sos sie troche zredukuje i zgęstnieje.Do utworzonego sosu dodać usmażone pulpeciki pulpeciki.Na talerze przełożyć makaron i ułożyc na każdej porcji pulpeciki wraz z sosem.