Sposób przygotowania:
Makaron w pomidorach z pieczarkami.
Pieczarki opłukujemy pod bieżąca wodą i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Do garnka wlewamy olej , wsypujemy cebule, smażymy 2-3 minuty i dodajemy pokrojone pieczarki. Wszystko mieszamy, dodajemy sol, pieprz i smażymy razem przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie do usmażonych pieczarek wlewamy sok pomidorowy, dodajemy czosnek , wcześniej obrany, pokrojony w cienkie plasterki. Wszystko mieszamy i razem gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez 10 minut.Ser kroimy w kostkę. Makaron gotujemy w dużej ilości wody , al dente i odcedzamy na durszlaku. Ciepły makaron przekładamy na talerz, polewamy ciepłym sosem pomidorowo-pieczarkowym , posypujemy serem i dekorujemy bazylią.