Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Tagliatelle w sosie jogurtowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Makaron ugotuj al dente w dużej ilości osolonej wody. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę, szynkę pokroić w paski.

Tagliatelle w sosie jogurtowym

Składniki:

Tagliatelle w sosie jogurtowym

 

  • 350g makaronu tagliatelle

 

  • 200g szynki
  • duża cebula czerwona
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • ½ bulionu
  • mały jogurt naturalny
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki siekanego szczypiorku

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle w sosie jogurtowym
Makaron ugotuj al dente w dużej ilości osolonej wody. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę, szynkę pokroić w paski. Na patelni roztopić masło, wrzucić cebulę, czosnek. Smażyć kilka minut, dodać szynkę. Bulion podgrzać, na patleni zrobić zasmażkę z masła i mąki, rozcieńczyć bulionem. Dodać jogurt i podsmażone składniki. Gotować 2 min. i dodać szczypiorek. Wymieszać z makaronem.

Tagi:

makaron szynka