iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Tagliatelle z bakłażanem i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tagliatelle z bakłażanem i serem wędzonym

Tagliatelle z bakłażanem i serem

Składniki:

Tagliatelle z bakłażanem i serem

 

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z bakłażanem i serem
Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Bakłażana myjemy osuszamy kroimy w plasterki solimy i odstawiamy. Po ok 10 min płuczemy osuszamy i grillujemy. Następnie kroimy na mniejsze części. Czosnek ok 1 ząbek obieramy i wyciskamy na rozgrzany olej. Chwilę podsmażamy. Dodajemy bakłażan i makron -mieszamy . doprawiamy sola , pieprzem do smaku. serwujemy na ciepło posypane pokruszonym serem wędzonym.