Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Tagliatelle z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Tagliatelle z boczkiem

Tagliatelle z boczkiem

Składniki:

Tagliatelle z boczkiem

 

  • 40 dag tagliatelle
  • 15 dag boczku, pokrojonego w kostkę
  • 1 cebula, posiekana
  • 200 ml bulionu mięsnego
  • ½ papryki, posiekanej
  • 5 dag parmezanu, startego
  • olej rzepakowy
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z boczkiem
Boczek smażymy na oleju przez 3 minuty, dodajemy cebulę, paprykę i dusimy jeszcze 4 minuty. Wlewamy bulion, gotujemy, aż sos zgęstnieje. Przyprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente, podajemy z sosem, posypany parmezanem