Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Tagliatelle z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Tagliatelle z grzybami

Tagliatelle z grzybami

Składniki:

Tagliatelle z grzybami

 

  • 500 g tagliatelle
  • 40 g suszonych prawdziwków
  • 1 ½ szklanki śmietany
  • 5 łyżek masła
  • 2 łyżki białego wina
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z grzybami

Grzyby moczymy w ciepłej wodzie, aż zmiekną, kroimy i dusimy na maśle około 10 minut. Dodajemy wino, dusimy jeszcze 4 minuty, następnie dodajemy śmietanę, przyprawiamy solą i pieprzem i gotujemy, aż sos będzie gęsty. Makaron gotujemy al dente, mieszamy z sosem.