Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Tagliatelle z krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Tagliatelle z krewetkami

Tagliatelle z krewetkami

Składniki:

Tagliatelle z krewetkami

 

 

  • 30 dag tagliatelle
  • 20 dag krewetek, oczyszczonych i obranych
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 100 ml białego wina
  • 100 ml śmietany
  • masło
  • olej
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z krewetkami

Aby przygotować pyszne tagliatelle z krewetkami należy na maśle z zrumienić czosnek, dodać koncentrat, wino i gotować około 10 minut. Wrzucić krewetki, gotować 3 minuty, dodać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente, podawać wymieszany z sosem krewetkowym.


Tagi:

krewetki