Sposób przygotowania:
Tagliatelle z mięsem i warzywamiETAP 1:
Umyte ćwiartki z kurczaka ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem obranej marchewki, opcjonalnie kawałka pietruszki i pora.
ETAP 2:
Umytą kapustę ugotować w wodzie z odrobiną soli, ostudzić, posiekać.
ETAP 3:
Na patelni z rozgrzanym olejem, zeszklić posiekaną cebulę, wsypać pokrojone cukinie, podsmażyć i dusić do miękkości.
ETAP 4:
Następnie do cukinii dodać posiekaną kapustę, marchewkę z rosołu, i rozdrobnione mięso.
ETAP 5:
Doprawić do smaku pieprzem, przyprawą w płynie i solą, wymieszać, podsmażyć.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, przepłukać gorącą wodą, wyłożyć na talerze. Na wierzch włożyć porcję mięsa z warzywami, podawać.