Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Tagliatelle z mięsem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Makaron z mięsem z kurczaka i warzywami jest łatwy do przygotowania. Danie jest bardzo smaczne i sycące.

Tagliatelle z mięsem i warzywami

Składniki:

Tagliatelle z mięsem i warzywami

 

  • 2 ćwiartki z kurczaka
  • 1 marchewka
  • 1/2 kg białej kapusty
  • 1 mała cukinia żółta
  • 1 mała cukinia zielona
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku
  • przyprawa do zup w płynie do smaku
  • makaron grube wstążki

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z mięsem i warzywami

ETAP 1:

Tagliatelle z mięsem i warzywami
Mięso z kurczaka ugotować z dodatkiem soli i warzyw.

Umyte ćwiartki z kurczaka ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem obranej marchewki, opcjonalnie kawałka pietruszki i pora.

ETAP 2:

Tagliatelle z mięsem i warzywami
Kapustę ugotować w wodzie z dodatkiem soli.

Umytą kapustę ugotować w wodzie z odrobiną soli, ostudzić, posiekać.

ETAP 3:

Tagliatelle z mięsem i warzywami
Pokrojoną cukinię i cebulę podsmażyć na oleju

Na patelni z rozgrzanym olejem, zeszklić posiekaną cebulę, wsypać pokrojone cukinie, podsmażyć i dusić do miękkości.

ETAP 4:

Tagliatelle z mięsem i warzywami
Na patelnię z cukinią wsypać resztę warzyw i mięso.

Następnie do cukinii dodać posiekaną kapustę, marchewkę z rosołu, i rozdrobnione mięso.

ETAP 5:

Tagliatelle z mięsem i warzywami
Przyprawić do smaku, wymieszać, podsmażyć.

Doprawić do smaku pieprzem, przyprawą w płynie i solą, wymieszać, podsmażyć.

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, przepłukać gorącą wodą, wyłożyć na talerze. Na wierzch włożyć porcję mięsa z warzywami, podawać.