Sposób przygotowania:
Pęczotto z indykiem, papryką i cukiniąETAP 1:
Paprykę i cukinię myjemy, kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Pierś z indyka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do mięsa drobiowego.
ETAP 2:
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, smażymy, aż się zeszkli. Wrzucamy paprykę i cukinię, smażymy razem ok. 2 minuty. Warzywa przyprawiamy solą, pieprzem i oregano.
ETAP 3:
Dodajemy pęczak, smażymy razem ok. 3 minut.
ETAP 4:
Wrzucamy mięso, smażymy 5 minut.
ETAP 5:
Wlewamy bulion i gotujemy ok. 20 minut, aż kasza będzie miękka i wchłonie bulion. Dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy ok. 5 minut. Doprawiamy do smaku. Gotowe!