Asia2582

Asia2582

Kucharz
[Przepisów: 5]

Tagliatelle ze szpinakiem w sosie serowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Danie idealne na kolację przy świecach lub na spotkanie z przyjaciółmi. Wykwintne, aromatyczne po prostu przepyszne.

Tagliatelle ze szpinakiem w sosie serowym

Składniki:

Tagliatelle ze szpinakiem w sosie serowym

 

  • cebula 1
  • czosnek 2 ząbki
  • pieczarki 8 szt.
  • pierś z kurczaka 2
  • szpinak mrożony 3 kostki
  • pomidor suszony w oleju 1/2 słoiczka
  • ser topiony 2 op.
  • makaron tagliatelle
  • sól, pieprz
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Tagliatelle ze szpinakiem w sosie serowym
Cebulę i czosnek kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Podsmażamy cały czas mieszając. Pieczarki obieramy i kroimy na ćwiartki. Wrzucamy do cebuli. Mieszamy. Pierś kroimy w grubą kostkę i dodajemy do pieczarek. Smażymy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy mrożony szpinak, a także pomidory pokrojone w paseczki. Dusimy wszystko ok 20 minut. Na koniec dodajemy serek topiony i mieszamy do rozpuszczenia. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Na talerzu układamy makaron i mięsny sos.