Sposób przygotowania:
Tahinki czekoladowe
Składniki na ciasto umieszczamy w misce i zagniatamy. Powstanie lekko wilgotna masa z której formułujemy kulkę, zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę. Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Po minięciu odpowiedniego czasu wyciągamy naszą masę i odwijamy ze sreberka. Odrywając z niej po kawałku spłaszczamy i wykrawamy (np. przy pomocy szklanki) okrągłe ciastka. Układamy je na papierze i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C., przez około 20-25 minut. Studzimy i robimy w międzyczasie nadzienie - podane na nie składniki roztapiamy i energicznie mieszamy ze sobą na średnim ogniu (mogą kilka razy "zabulgotać" w trakcie). Gdy masa będzie jednolita i odpowiednio gęsta, nie czekając aż ostygnie nakładamy ją łyżeczką na ciasteczko i z góry dociskamy drugim ciastkiem - i tak dalej. Smacznego!