Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Podwójnie czekoladowe ciasteczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasteczka najlepsze są jeszcze ciepłe

Podwójnie czekoladowe ciasteczka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Podwójnie czekoladowe ciasteczka

 

Sposób przygotowania:

Podwójnie czekoladowe ciasteczka
Masło w temp. pokojowej ubijamy z cukrem pudrem za pomocą miksera na puszystą masę. Dodajemy żółtka i dalej ubijamy. Dodajemy jogurt, kakao i przesianą mąkę, wyrabiamy ciasto rękoma. Z ciasta formujemy kulę i wkładamy na pół godziny do lodówki. Schłodzone ciasto wałkujemy, wykrawamy szklanką kółka i na jednym kole kładziemy kawałek białej czekolady, przykrywamy drugim kółkiem z ciasta, a brzegi sklejamy przykładając widelec. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni- przez 10-15 minut. Ciastka nie powinny wyschnąć.Wyszło mi 10 ciasteczek.
Podwójnie czekoladowe ciasteczka
Ciasto schładzamy w lodówce zeby nie kruszyło się
Podwójnie czekoladowe ciasteczka
Wycinamy koła, kładziemy kostkę czekolady
Podwójnie czekoladowe ciasteczka
Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową jak u mnie

Tagi:

czekolada