Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Talarki z solą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczna słona przekąska dla całej rodziny

Talarki z solą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Talarki z solą

 

 

Sposób przygotowania:

Talarki z solą
Mąkę przesiewamy. Dodajemy margarynę, jajko oraz śmietanę. Zagniatamy ciasto i wkładamy je na 12 godzin do lodówki. Następnie ciasto rozwałkowujemy. Małą szklaneczką wykrawamy w cieście krążki. Kółeczka nakłuwamy widelcem. Krążki smarujemy białkiem i oprószamy solą morską. Pieczemy około 10 minut w temp. 190 stopni, na złoty kolor.
Talarki z solą
Mąkę przesiewamy. Dodajemy margarynę, jajko oraz śmietanę. Zagniatamy ciasto i wkładamy je na 12 godzin do lodówki.
Talarki z solą
Następnie ciasto rozwałkowujemy. Małą szklaneczką wykrawamy w cieście krążki. Kółeczka nakłuwamy widelcem.
Talarki z solą
Krążki smarujemy białkiem i oprószamy solą morską. Pieczemy około 10 minut w temp. 190 stopni, na złoty kolor.

Tagi:

jajko jajka